Calculator Materiale
Cere oferta
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul Brikston și construiește-ți o rețea de beneficii!

Simulator Klinker

Despre BRIKSTON CONSTRUCTION SOLUTIONS SA

Nuante

Brikston Construction Solutions SA este unul dintre principalii jucători ai pieţei româneşti de materiale pentru zidărie şi finisaje. Compania are în spate o experienţă de peste 47 de ani şi un număr de peste 200 de angajaţi.

 

Atentia deosebita acordata materiei prime utilizate si tehnologiei de fabricatie au condus la elaborarea unui produs de zidarie. Astfel a rezultat gama de caramizi si blocuri ceramice BRIKSTON, cu cu inalt grad de rezistenta la compresiune.

 

Fiind constant prezenti in topul liderilor materialelor de constructii din Romania, ne dorim sa crestem permanent si sa devenim prima referinta in materie de materiale pentru zidarie si finisaje.

 

Brikston a devenit unul dintre cei mai mari distribuitori de produse pentru zidaria de fatada oferind peste 100 de nuante si peste 10 tipuri de produse. Alaturi de tigla de la Imerys, Brikston este printre putinii producatori de pe piata care ofera solutii din argila pentru intreaga casa.

 

În 2012, Brikston a devenit primul producător de caramidă de pe piaţa românească care are în portofoliu 3 certificări: ISO 9001 - managementul calităţii; ISO 14001 – managementul mediului şi OHSAS 18001 – securitate şi sănătate ocupaţională, care atestă preocuparea companiei pentru toate aspectele fundamentale ale desfăşurării activităţii în domeniul fabricării cărămizilor.

 

Compania a fost înfiinţară în 1969 sub numele de Fabrica de produse ceramice. În anul 1973, prin unificarea cu fabrica de betoane armate, s-au pus bazele Întreprinderii de Materiale de Construcţii Iaşi, cu două secţii: secţia de produse ceramice şi secţia de prefabricate. Cele două secţii ale I.M.C. Iaşi au devenit societăţi comerciale independente, sucursale ale S.C. SOMACO S.A. Bucureşti, începând cu 1991, iar din anul 1992, SC CERAMICA SA Iaşi a devenit companie independentă.

 

În anul 2007, pachetul majoritar de acţiuni a fost preluat de Advent International, care a realizat investiţii şi schimbări majore în companie, iar din 2014, compania este deţinută majoritar de fondul de investiţii ADM Capital.

Magazin Online