Calculator Materiale
Cere oferta
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul Brikston și construiește-ți o rețea de beneficii!

Simulator Klinker

Informatii utile

Ce trebuie sa stii despre caramida aparenta Brikston Klinker

       Pentru a-ti infrumuseta casa si pentru protejarea peretilor exteriori foloseste placajul ceramic  si caramida Brikston Klinker

       Termen-ul de Clinker este uneori scris „Klinker” care este termenul original olandez/german. Vechiul verb onomatopeic „klinken” inseamna „a suna”, „Klinker” este materialul „care suna”. Aceste caramizi produc un sunet clar cand sunt lovite una de cealalta.

       Caramida aparenta Klinker se obtine la temperaturi ridicate (aproximativ 1200°C) fiind un material argilos partial vitrificat ce se foloseste atat in constructia de cladiri, mobilier de gradina, placari, etc. Datorita temperaturilor la care este supus prin procesul de partial vitrificare, porii acestui material se inchid. De aceea ele sunt considerate mai dense si prin urmare mai grele decat o caramida obisnuita.

      Caramida Klinker are absorbtie mica de apa, daca o caramida nomala absoarbe peste 16% in functie de argila si degresantii folositi, Klinker-ul are o absorbtie de apa de maxim 12%. In timpul procesului de uscare, concentratia de apa poate scade la aproximativ 3%. Apoi Klinker-ul este ars la temperaturi între 1100°C și 1300°C într-un cuptor tunel (mai devreme in cuptoare inel), spre deosebire de 800°C la 1200°C intervalul de temperatura utilizat la arderea caramizilor normale.

      Cand vorbim de produse klinkerizate putem sa gasim mai multe categorii: caramida aparenta klinker, placaj  ceramic klinker, pavaje klinker. Avantajele placajului sau carmizii klinker sunt:  rezistenta foarte mare la diferitele variatii de temperatura dar si rezistenta in medii corozive. Prin folosirea diferitelor amestecuri de materii prime, cresterea sau descresterea temperaturii, schimbarea duratei arderii, se pot obtine culori si nuante variate. Din klinker se pot fabrica pardoseli, pavaje, zidarie aparenta,  fiind un material care se poate utiliza atat la interior cat si la exterior;  caramida aparenta klinker nu isi modifica semnificativ culoarea in timp iar intretinerea si curatarea este usoara.

      Daca nu te-ai hotarat in privinta texturii, culorii si totusi vrei sa-ti decorezi casa intr-un mod plin de originalitate si rafinament, putem sa te ajutam cu cateva sfaturi inainte de a da frau imaginatiei.

Design util

      Vezi daca este necesar sa folosesti caramida sau doar placaj ceramic. Va trebui sa te hotarasti daca plachezi toata casa cu Klinker sau doar anumite unghiuri si colturi. Daca ai o casa care are nevoie de finisaje exterioare te sfatuim sa alegi klinker-ul, necesarul de klinker poate fi obtinut si de aici magazin.brikston.ro.

Imaginatie fara granite

      Un aspect exterior dus la perfectiune al fatadei cladirii se obtine printr-o combinatie de caramizi pentru placare cu forme si culori deosebite.  De exemplu unghiurile casei pot fi rotunde sau patrate uneori de culoare mai inchisa decat restul casei,  intrarile se pot evidentia printr-o caramida aparenta klinker de o culoare diferita de cea generala, etc.

       Putem folosi produsele klinker  nu numai pentru fatada dar si pentru pardoseala din fata cladirii, in gradina, in mini parcul din fata casei, pentru evidentierea drumului interior.

Putem crea adevarate capodopere arhitecturale prin combinatii de sticla, lemn sau otel, precum si prin combinarea individuala a tipurilor de caramida aparenta klinker. Indiferent daca contrasteaza puternic cu alte materiale sau „stralucesc” la soare: fatadele cu placi decorative glazurate si nuantate, sunt deosebit de impresionante si creeaza o atmosfera deosebita.

Personalizare de la exterior la interior

      Caramizile aparente marcheaza accentele naturale nu numai la fatade, dar si la amenajarea interiorului: cum ar fi placare de klinker  în bucatarie sau punct optic atractiv la coloane si pereti, emanand naturalete si caldura. Placile glazurate au culori foarte atractive si aspect metalizat. Ele infrumuseteaza suprafete mari si se folosesc ca accent. Caramizile aparente colorate impresioneaza prin amestecul culorilor si efectele stralucitoare de la culoare mata la metalic.

Magazin Online