Calculator Materiale
Cere oferta
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul Brikston și construiește-ți o rețea de beneficii!

Simulator Klinker

Informatii utile

Ce caramida Brikston aleg?

Acum este usor sa alegi exact caramida de care ai nevoie. Raspunde la doua intrebari simple si gaseste produsele optime pentru proiectul tau.

1. Ce fel de perete vreau sa construiesc?

Un perete exterior, care va fi supus actiunilor intemperiilor si variatiilor climatice, sau un perete interior, al carui mediu ambiant ramane relativ constant?

2. Ce rol are peretele in structura de rezistenta a proiectului meu?

Perete structural: perete destinat sa reziste fortelor verticale si orizontale care actioneaza, in principal, in planul sau. Grosimea minima a peretilor structurali, indiferent de tipul elementelor din care este executata zidaria, va fi de 240 mm, iar rezistenta standardizata la compresiune a elementelor pentru zidarie va fi de cel putin 7,5 N/mmp.

Perete nestructural: perete care nu face parte din structura principala a constructiei. Peretele de acest tip poate fi suprimat, fara sa prejudicieze integritatea structurii, dar numai in urma unei expertize tehnice de specialitate; rezistenta standardizata la compresiune a elementelor pentru zidarie va fi de cel putin 5 N/mmp in cazul locuintelor unifamiliale si de cel putin 7,5 N/mmp in cazul cladirilor de importanta I si II.

In cazul structurilor in cadre elementele de rezistenta sunt stalpii si grizile.

Peretii de umplutura nu fac parte din structura principala, dar pot contribui la rigiditatea laterala a constructiei si la disiparea energiei seismice, iar inlaturarea lor se poate face doar pe baza unui proiect de specialitate. Acesti pereti pot sau nu sa conlucreze cu cadrele, iar rezistenta la compresiune a elementelor pentru zidarie va fi de cel putin 5 N/mmp in cazul locuintelor unifamiliale si de cel putin 7,5 N/mmp in cazul cladirilor de importanta I si II.

Descopera caramida Brikston de care ai nevoie urmarind tabelul de mai jos si indicatiile din paginile produselor.

Magazin Online