Calculator Materiale
Cere oferta
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul Brikston și construiește-ți o rețea de beneficii!

Simulator Klinker

Informatii utile

Caramida Brikston este un material sanatos

Materialele de constructii au un impact puternic asupra sanatatii si asupra calitatii vietii intr-o casa. Mediul poluat nu este doar afara! 45% dintre casele din Europa sunt considerate umede si 40% dintre ocupantii lor sufera din aceasta cauza. Umiditatea peretilor insemana lipsa de confort si aspect neplacut. In plus, contribuie la proliferarea mucegaiurilor (care sunt alergene), a acarienilor si a gandacilor si este un facotr agravant in bolile respiratorii (alergice si infectioase), mai ales in cazul copiilor mici.

Caramida Brikston este un material sanatos, pentru ca:

  • nu emite compusi organici volatili, nici in conditii normale, nici in caz de incendiu
  • nu contine fibre care, eliberate in aer si inspiratie, se pot acumula in tesutul pulmonar
  • nu este radioactiva
  • nu contine materii organice nutritive si nu inmagazineaza apa, deci nu favorizeaza dezvoltarea microorganismelor si a mucegaiurilor.

Daca nu este acoperit cu materiale impermeabile, peretele din caramida poate “respira”. Porii mici, deschisi, ai cramizii, favorizeaza difuzia vaporilor de apa; umiditatea din incapere este absorbita si eliminata in exterior, iar peretii raman uscati indiferent de anotimp, asigurand un climat interior confortabil.

La fabricarea blocurilor ceramice Brikston se folosesc doar materiale naturale. Caramida Brikston nu contine substante organice, nu are cum sa emita compusi organici volatili si nu contine nicun fel de alte substante periculoase.

In general, datorita rezistentelor termice ridicate ale zidurilor din caramida Brikston, peretii cor putea respira, pentru ca nu este necesara izolarea suplimentara, cu termosistem, a constructiei. Si cum un perete care “respira” nu este umed, nu exista nici riscul de aparitie a mucegaiului.

Magazin Online