Ceramica Iasi lanseaza BRIKSTON, cea mai rezistenta caramida din Romania

Publicat pe data de 19.09.2008 \ Descarca articolul

Iasi, 19 septembrie: Ceramica Iasi a lansat oficial noul brand Brikston in prezenta unei largi audiente formate din arhitecti, ingineri constructori, distribuitori, parteneri de afaceri si jurnalisti.

“Caramida produsa la Ceramica devine astazi Brikston; un brand tanar si puternic, sustinut de o traditie indelungata. Brikston este cea mai rezistenta caramida din tara si va ramane in continuare la fel”, declara Iulian Mangalagiu, director general al Ceramica Iasi.

“Decizia de a intra in acest an pe piata din Romania cu noul brand Brikston este una strategica, bazata pe nevoia de identitate a produselor fabricate de Ceramica SA. Aceste produse sunt binecunoscute in domeniul materialelor de constructii si vrem sa dezvoltam branduri puternice, cu care sa devenim lideri in segmentul nostru de piata”, continua Mangalagiu.

Brikston inseamna rezistenta si durabilitate. In procesul de productie se utilizeaza numai materii prime de cea mai buna calitate si tehnologii performante. Brikston se adreseaza celor puternici, rationali, priceputi si cu experienta, pentru care rezultatele conteaza.

“Numele Brikston este puternic si incarcat de semnificatie. Am combinat termenii “brick” (caramida) si “stone” (piatra) din limba engleza pentru a oferi clientilor, prin nume, cel mai important beneficiu rezultat din utilizarea caramizilor noastre: rezistenta la compresiune”.

Ceramica Iasi isi dovedeste din plin inovatia si calitatea produselor pe piata materialelor de constructie intrucat normele de proiectare seismica romanesti cer ca rezistenta la comprensiune a elementelor pentru zidarie sa fie cel putin egala cu 7,5 N/mm2. “Rezistenta caramizilor Brikston se situeaza la o medie de 20 N/mm2, ajungand in multe cazuri sa depaseasca valoarea de 35 N/mm2. Un singur bloc ceramic poate sustine in medie 140 tone”, explica Iulian Mangalagiu.

Brikston este “tare ca piatra” iar echipa noastra de cercetatori continua si pe mai departe studiile si testele necesare, pentru ca vrem sa ramanem neintrecuti in acest domeniu. in aceeasi masura, Brikston inseamna timp redus de lucru, structura compacta si omogena, grad redus de absorbtiei a apa si rezistenta termica comparabila cu a celorlalti producatori de pe piata.