Ceramica Iasi construieste o noua fabrica

Publicat pe data de 23.05.2008 \ Descarca articolul

Ceramica Iasi continua seria investitiilor, cu scopul de a deveni lider pe piata de profil. Compania isi va tripla capacitatea existenta de productie in urmatoarea perioada. Programul de investitii se cifreaza la 45 milioane de euro, suma aprobata in ultima AGA a companiei, din 27 martie 2008.

Ceramica Iasi dirijeaza 21 milioane de euro catre construirea unei noi fabrici de materiale de zidarie. “Ne orientam catre o noua investitie, intr-o alta locatie, pentru a deservi cererea tot mai mare de materiale de constructii”, spune directorul general al Ceramica Iasi. “Vrem sa ne extindem si in alte regiuni. Odata cu punerea in functiune a noilor linii de productie de la Iasi, vom acoperi cu prisosinta necesarul de caramida al intregii regiuni Moldova“, declara Iulian Mangalagiu, director general al Ceramica Iasi.

Ceramica a anuntat in februarie ca in 2009 va avea la Iasi cea mai mare fabrica de caramida din tara, cu o capacitate de productie dubla fata de capacitatea medie a fabricilor de caramida din Romania. Investitia totala pentru acest proiect se ridica la 24 milioane euro, dintre care 17 milioane euro pentru linia de productie de caramida, respectiv 7 milioane euro pentru linia de preparare a materiei prime. Noile linii de productie reprezinta o investitie mare, ale carei constructii se intind pe o suprafata de patru hectare. Utilajele sunt produse de firme din Italia si Germania, iar inaugurarea investitiei urmeaza sa aiba loc la inceputul anului 2009.