Calculator Materiale
Cere oferta
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul Brikston și construiește-ți o rețea de beneficii!

Simulator Klinker

Acoperisul ceramic Imerys – o umbrela de beneficii pentru locuinta ta


Pentru case care rezista pentru mai multe generatii, alegerea materialelor de constructie este extrem de importanta. Spre exemplu, o casa din caramida rezista minim 50 de ani, conform studiilor. Insa cele mai importante edificii culturale, care dateaza cu mii de ani in urma, ne confirma faptul ca, atunci cand sunt puse in opera corect, casele din caramida pot rezista cu mult peste media declarata.

 


 
Un alt aspect important in constructia unei locuinte o constituie realizarea acoperisului. Primul pas consta in alegerea formei (dimensiunea, panta, culoarea, materialul, tipul constructiei: locativa sau multietajata). Totodata, trebuie sa tinem cont si de alti factori, precum arhitectura cladirii si, bineinteles, stilul pe care dorim sa il oferim casei.
O data ce am stabilit cum va arata acoperisul, urmeaza alegerea materialului pe care il vom utiliza. La momentul actual, sunt utilizate trei tipuri de tigla pentru realizarea acoperisului unei cladiri: din ceramica, metal si beton.

 


 
Alegerea acoperisului se face in functie de panta, stilul arhitectural, culoarea casei, cerintele de durabilitate, zona geografica unde este realizata constructia (spre exemplu, in Constanta este contraindicata utilizarea tiglei metalice, deoarece atmosfera este foarte coroziva), costurile lucrarii, tipul constructiei (in cazul constructiilor multietajate se prefera acoperisurile tip terasa) si limitarile urbanistice.
Acoperisul unei casei reprezinta umbrela acestuia, iar principalul sau rol este de a oferi protectie locuintei. Asadar, atunci cand ne dorim un acoperis, trebuie sa avem in vedere faptul ca materialul din care acesta este realizat si punerea corecta in opera este esentiala din punct de vedere al termoizolatiei, al hidroizolatiei si al izolatiei fonice, pe care o va conferi locuintei.

 


 
Tigla ceramica si-a dovedit proprietatile de-a lunul timpului, demonstrand durabilitate, calitate si un grad de protectie ridicat impotriva factorilor externi.
O tigla care se remarca prin design si calitatile sale fizice este tigla ceramica Imerys, comercializata de Brikston. Aceasta este o declaratie de stil si rafinament, care imbina elegant traditia mesterilor din Franta cu cele mai noi tehnologii, pentru a crea locuinte distinse, cu aspect unic.
Construindu-ti acoperisul din tigla ceramica Imerys, acesta va actiona ca o bariera termica (din cauza inertiei termice ridicate pe care o prezinta produsul), impedicand transmiterea caldurii din exteriorului locuintei in interior. In acest mod vei resimti un confort termic optim in orice anotimp.
Insa cel mai important rol al acoperisului oferit de Brikston il constituie asigurarea impermeabilitatii, adica proprietatea de a ne feri de infiltratiile de apa. Garantia impermeabilitatii tiglelor Imerys este confirmata de testele realizate, care simuleaza o furtuna cu precipitatii abundente si vant puternic, demonstrand rezistenta crescuta a tiglelor la actiunea factorilor de mediu.

 


 
Totodata, acest material este fonoizolant, asigurand o protectie excelenta in caz de precipitatii, pentru ca tu sa nu fii expus la zgomotul exterior.
Nu in ultimul rand, tigla Imerys completeaza stilul arhitectural al casei si se evidentiaza prin culori rafinate si texturi deosebite. Designul unic al acestei tigle este apreciat la nivel mondial, fiind premiata in repetate randuri, pentru estetica deosebita, in cadrul concursului international Batimat.
Fiind disponibila in 20 de modele si texturi distincte si peste 106 nuante, tigla ceramica Imerys se preteaza oricarui mediu, fie el clasic sau modern. Fiind comercializata in 5 game (mediteraneana, profilata, plana, solzi si olan), fiecare specifice unui stil arhitectural, tigla oferita de Brikston este ideala pentru a crea un design cu o personalitate fascinanta, in ton cu tine.

 


 
Cu tigla Imerys poti realiza un design inspirat din arhitectura traditionala sau de inspiratie mediteraneana (cum este Omega 10 Ste Foy sau Omega 13 Ste Foy) sau unul modern, care ofera o estetica inovatoare si unica acoperisului (spre exemplu, tiglele ceramice Diamant sau Rhôna 10 – ambele premiate pentru Design in anii 2003 si 2007).
Totodata, ai posibilitatea de a opta pentru o tigla cu aspect clasic, cum este Alpha 10 Ste Foy sau dubla (Double HP 20 – premiata pentru inovatie in anul 2009), care vine cu avantajul unei rapiditati de punere in opera sporite, efectul vizual al unei tigle mici si etanseitate ridicata.
De asemenea, un alt beneficiu al tiglei Imerys o constituie faptul ca, datorita versatilitatii sale, poate fi utilizata atat pentru cladirile noi, cat si pentru proiectele de restaurare istorica.

 


 
Optand pentru tigla ceramica Imerys ai 30 de ani garantie* a calitatii, in care sa te bucuri de siguranta unui camin sigur, rezistent si cu un design care atrage toate privirile! Garantia consta in inlocuirea tiglelor defecte si suportarea costurilor legate de demontarea si remontarea acoperisului, pe toata perioada celor 30 de ani.
Asadar, pentru o casa care va protejeaza de factori externi, extrem de rezistenta la intemperii si care se remarca printr-un design unic, o solutie potrivita o  reprezinta placajul ceramic Imerys, oferit de Brikston.
 

 

Inapoi la blog

Magazin Online