Calculator Materiale
Cere oferta
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul Brikston și construiește-ți o rețea de beneficii!

Simulator Klinker

Prafoasele Quick Mix – pentru zidarii cu personalitate


Amenajarile cu produse ceramice Brikston Klinker impresioneaza prin designul atractiv si durabilitatea ridicata, datorita proprietatilor fizice (rezistenta la intemperii, la inghet-dezghet, la actiuni mecanice). Insa rezistenta caramizilor aparente si a placajelor ceramice klinker este datorata si materialelor auxiliare utilizate la realizarea zidariei.

Utilizand materiale prafoase calitative si punandu-le in opera corespunzator vei realiza un element constructiv cu durabilitate mai mare. In plus, prin mixuri inspirate de nuante de chit vei amplifica estetica peretilor amenajati cu produse ceramice.

 

 

Unul din aspectele esentiale in realizarea unei amenajari interioare sau a unei fatade cu placaj ceramic sau caramida aparenta Brikston Klinker o constituie alegerea adezivilor, a chiturilor sau a mortarelor potrivite. Brikston comercializeaza materiale prafoase din gama Quick Mix, compatibile cu produsele ceramice klinker.

 

 

Pentru a intelege ce tip de produs este recomandat pentru punerea in opera a caramizilor sau a placajelor klinker, este important sa intelegem distinctia dintre cele trei produse: adezivii se folosesc pentru lipirea placilor ceramice de stratul suport. Brikston comercializeaza doua tipuri de adezivi flexibili: FX900, pentru aplicarea in pat subtire si RKS, un adeziv multirol, ce poate fi folosit pentru lipirea placilor ceramice si termoizolante (EPS, XPS si vata minerala), dar si ca masa de spaclu pentru termosisteme.

Chitul reprezinta un etansant si are urmatoarele roluri: estetic (intrucat este disponibil intr-o gama diversa de nuante, cu ajutorul carora puteti crea efecte stilistice diverse), sigilant (impiedica inflitrarea mizeriei si formarea mucegaiurilor), impermeabilizant (impiedica inflitrarea apei din precipitatii) si creste durabilitatea. 

 

 

Brikston comercializeaza 4 tipuri de chit: RSS, FM, FM-X si FBR 300:

FM este un chit cu aplicare semiuscata, care insa poate fi aplicat si umed. Acesta este recomandat pentru utilizarea la punerea in opera a placajului ceramic klinker, intrucat prin acest tip de aplicare se evita murdarirea suprafetei placate.

Se recomanda protejarea fatadei de precipitatii timp de 14 zile dupa punerea in opera, pentru a se asigura intarirea completa a chitului. Mai multe detalii despre montaj puteti consulta in sectiunea video: https://www.brikston.ro/video si in fisele tehnice, disponibile in sectiunea download: https://www.brikston.ro/download/mortar-chit-adeziv-1.

 

 

FM-X este un chit cu aplicare umeda, care se aplica mecanizat, cu ajutorul unui snec si este recomandat pentru grosimi ale rostului de 4-15 mm. In cazul produselor glazurate, se poate aplica si cu gletiera cu burete. La punerea in opera produsele rugoase, cu rizuri (deformatii), se aplica doar in mod mecanizat. Chiturile din aceasta gama se remarca printr-o paleta cuprinzatoare de culori, cu care puteti realiza combinatii inedite.

Mortarul Quick Mix se utilizeaza pentru punerea in opera a caramizilor aparente klinker. Brikston comercializeaza doua categorii de mortar: pentru caramizi cu grad redus de absorbtie a apei (cum este mortarul Quick Mix VM 01, recomandat pentru caramizile aparente din gama klinker, model CK) si cu grad ridicat de absorbtie a apei (referindu-ne la mortarul Quick Mix VK Plus, recomandat pentru punerea in opera a caramizilor aparente klinker, tip SM si CF).

 

 

Proiectele pe care le poti pune in opera cu ajutorul materialelor prafoase din gama Quick Mix sunt din cele mai diverse, de la placarea peretilor interiori, la realizarea zidariei aparente a fatadelor, pivnitelor sau a corpurilor de gradina (imbracamintea exterioara a semineelor de gradina, jardiniere, terase).

 

 

Poti realiza efecte vizuale atractive, utilizand combinatii de nuante pentru realizarea rosturilor sau sa creezi contraste intre culoarea chitului si cea a placajului. Totul tine de linia stilistica pe care doresti sa o realizezi si imaginatie. Spor!

Inapoi la blog

Magazin Online