Calculator Materiale
Cere oferta
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul Brikston și construiește-ți o rețea de beneficii!

Simulator Klinker

Modele de zidarie aparenta


Caramida este  un material simplu  de zidarie, insa daca  este utilizata cum trebuie poate oferi un design deosebit oricarei constructii. Vorbim mai cu seama, despre caramida aparenta, care este utilizata pentru decorarea constructiilor, asigurand un impact vizual puternic. Brikston va ofera o gama larga de caramizi de fatada pentru a va pune in practica ideile de decorare.

In functie de modul de tesere a caramizilor sunt folosite mai multe modele de zidarie aparenta. Cele mai utilizate sunt urmatoarele:

 

Modelul clasic (Stretcher Bond/ Running Bond)

Acest model de zidarie este foarte des folosit chiar daca nu ofera un aspect estetic deosebit, insa este usor de realizat. Acest model de zidarie presupune asezarea caramizilor in lungul zidului, iar teserea acestora sa se realizeze la jumatatea caramizilor. 

 

Model clasic decalat (Raking Stretcher Bond)

Dupa cum ii spune si denumirea acest model este asemanator modelului clasic numai ca teserea este realizata la 1\3 sau 1\4 din caramida.

 

Modelul englezesc (English bond)

Acest model prespunune alternarea randurilor de laturi lungi cu cele de laturi scurte. Rosturile verticale care sunt intre laturile lungi sunt pozitionate centrat pe laturile scurte din randul inferior.

 

 Modelul englezesc dublu (Double English cross bond)

Acesta este o combinative intre modelele Stretcher bond si Header bond, insa caramizile sunt dispuse intr-o alternanta de doua randuri.

 

 

 Modelul american (Common Bond /American Bond/English Garden Wall)

Acest model se realizeaza ca si modelul classic doar ca la fiecare cateva randuri avem un rand de laturi scurte. De asemenea laturile scurte din randurile diferite sunt asezate una deasupra celeilalte.

 

 

 Modelul flamand (Flemish Bond)

Acest model asigura o structura stabila si presupune ca pe fiecare rand de zidarie sa fie dispuse alternative laturi lungi si laturi scurte.

 

 Puteti utiliza caramida aparenta pentru a conferi locuintei un aspect minunat prin teserea caramizilor in modul dorit de dumneavoastra! 

 

Inapoi la blog

Magazin Online