Calculator Materiale
Cere oferta
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul Brikston și construiește-ți o rețea de beneficii!

Simulator Klinker

Zidurile obisnuite din caramida pot prinde viata!


De la aceasta idee au pornit Oana Tudose (Romania) si Micaela Nardella (Italia), absolvente ale Universitatii de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu Bucuresti, masterande in Rotterdam.

Acestea si-au propus sa realizeze un habitat natural pentru pasari in interiorul zidurilor de caramida. Pentru a  obtine acest habitat, s-au utilizat doar materiale naturale. Astfel, caramizile Brick Biotope au forme diferite si pot fi intercalate intre caramizile obisnuite ale unui  zid, permitand astfel plantelor si pasarilor sa coexiste cu arhitectura. 

Cum sunt realizate aceste caramizi?

Este foarte simplu sa creezi aceste caramizi. Materialele folosite sunt ipsos si nisip. Se creeaza astfel profilele caramizilor. Intr-o forma dreptunghiulara, realizata dintr-un material usor de indepartat se toarna un strat de nisip, peste care se aseaza un strat de ipsos si tot asa in functie de cate straturi doriti. 

 

 

 

Dupa ce ipsosul s-a intarit, profilul caramizii este indepartat si nisipul ramas in forma sa initiala se indeparteaza usor, conferind forma dorita caramizilor. Aceste caramizi, intercalate cu caramizile obisnuite utilizate la ridicarea unui zid, confera un aspect plin de viata.  Simplu si original! 

 

 Oana Tudose si Micaela Nardella, au fost invitate sa participe si sa isi expuna proiectul la Sun Lab Fair Nature Inside, ce va avea loc in octombrie, la Rimini.

 

 

 

 

Sursa: http://www.igloo.ro

 

Inapoi la blog

Magazin Online