Calculator Materiale
Cere oferta
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul Brikston și construiește-ți o rețea de beneficii!

Simulator Klinker

Cum sa diminuezi costurile cu transportul caramizilor?


 

 

 In 1913, un mic intreprinzator din Veral (Utah, SUA)  a reusit sa reduca costurile unei constructii la jumatate cu ajutorul unei idei de exceptie. Micul intreprinzator se hotaraste sa ridice un edificiu in memoria tatalui sau, un sediu de banca. Acesta a negociat cu o companie producatoare de caramida din Salt Lake City, castigand un pret foarte bun pentru achizitionarea acesteia. Desi pretul acesteia era avantajos, transportul ii oferea bataie de cap, intre Versal si Salt Lake City fiind in jur de 193 de  km. Pentru a transporta caramida era necesar sa treaca peste raul Utah. Acest fapt presupunea sa transporte caramida cu bacul, ceea ce ducea la o crestere de patru ori a pretului initial.

 

                 

 

Nu este de accord cu aceasta idee si se gandeste la alte solutii. In aceea perioada Serviciul Postal al Statelor Unite oferea preturi extreme de mici si avantajoase, fiind abia lansat. Acesta a mers la posta si s-a interest de conditiile livrarii. Restrictii nu existau insa un colet nu trebuia sa depaseasca 22 de Kg si limita pe un transport era de 40 de pachete.  Se apuca de calculate…deci undeva la 800 de kg maximum. Compania producatoare de caramizi a impachetat caramida in 40 colete (pentru a nu depasi limita impusa). Compania a expediat in jur de 40 de colete pe zi, pana a ajuns sa expedieze toate cele 80.000 de caramizi. Desi numarul de kilometrii strabatuti depasea de 3 ori distanta initiala, costurile se reduceau la jumatate.

Edificiul exista si astazi (sediul de banca Zion). Serviciul Postal al SUA isi da seama de acest lucru si in august modifica conditiile initiale de livrare astfel incat sa nu se mai poata repeta actiunea de trimitere a caramizilor prin posta. Ce spuneti de aceasta idee?

 

Sursa: http://a1.ro

 

Inapoi la blog

Magazin Online