Calculator Materiale
Cere oferta
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul Brikston și construiește-ți o rețea de beneficii!

Simulator Klinker

Despre caramida

Zid de caramida transformat intr-o cutie pentru litere tipografice de dimensiuni extreme

Amintind de istoria regiunii, o vitrina cu siluetele unor obiecte este integrata in fatada unei cladiri din caramida din Amsterdam, Olanda. Opera sculpturala este situata intre case „de un leu”, case deteriorate, care dateaza din 1870 si fac parte din unul dintre primele proiecte de locuinte sociale din Olanda...

Citeste articol

Zidurile obisnuite din caramida pot prinde viata!

De la aceasta idee au pornit  Oana Tudose (Romania) si Micaela Nardella (Italia), absolvente ale Universitatii de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu Bucuresti, masterande in Rotterdam.

Acestea si-au propus sa realizeze un habitat natural pentru pasari in interiorul zidurilor de caramida. 

Citeste articol

Din categoria NU incercati asta acasa - Dependenta de caramizi

Multi oameni recunosc ca le este greu sa renunte la ciocolata, chipsuri sau biscuiti, dar un om a devenit complet dependent de CARAMIZI.

Faceti cunostinta cu acest indian care spera sa castige faima si avere prin prezentarea apetitului sau neobisnuit pentru consumul de caramizi.

 

Citeste articol

Cum sa diminuezi costurile cu transportul caramizilor?

In 1913, un mic intreprinzator din Veral (Utah, SUA)  a reusit sa reduca costurile unei constructii la jumatate cu ajutorul unei idei de exceptie.  Micul intreprinzator se hotaraste sa ridice un edificiu in memoria tatalui sau, un sediu de banca. Acesta a negociat cu o companie producatoare de caramida din Salt Lake City, castigand un pret foarte bun pentru achizitionarea acesteia.  

Citeste articol

Eladio Dieste - caramida si creatie

Intr-o industrie cum este cea a constructiilor am putea spune ca originalitatea este cea care face diferenta. Eladio Dieste (1917-2000) este un inginer care a reusit prin imaginatie si munca  sa  ridice cladiri la rang de capodopera. Acesta s-a nascut pe 10 decembrie 1917 in Artigas, un oras din Uruguay. In perioada 1945-1975 a proiectat si executat un intreg set de opere arhitecturale folosind o tehnica pe care acesta a numit-o “ceramica armata”.

Citeste articol

Caramida - „arma secreta romaneasca”

Caramida este un material de zidarie folosit inca din cele mai vechi timpuri, inca din anul 7500 I. Hr. Desi este utilizata in principal la lucrari de zidarie, aceasta a fost utilizata si in alte scopuri de-a lungul timpului. Un astfel de exemplu vom prezenta in acest articol. Astfel,  in anul 1916 in timpul Primului Razboi Mondial trupe germane, bulgare si turcesti au atacat frontul romanesc. 

Citeste articol

Ce legatura este intre bere si caramida?

Cercetatorii portughezi au descoperit o noua reteta pentru fabricarea caramizii. Calitatea caramizilor poate fi imbunatatita semnificativ daca in compozitia materialului pentru fabricarea acestora se adauga un deseu ramas de la fabricarea berii. Astfel, daca se amesteca boabele de cereale macinate, care raman in urma procesului de fabricare a berii cu argila, caramida va capata proprietati izolante mai bune.

Citeste articol

Poti sa faci o barca din caramida?

Astazi vom vorbi despre arta si talentul de a realiza lucruri uimitoare din ceramica. Peter Lange este unul dintre pionerii artei ceramice din Noua Zeelanda. Cu o cariera de peste 30 de ani, acesta si-a inceput activitatea prin a realiza sculpturi din lut, insa in prezent materia prima in lucrarile sale a devenit caramida. 

Citeste articol

Stalactite din caramida

In anul 1960, inginerul Constantin Zverev, a construit Fortul Zverev, in Rusia, pe malul Marii Baltice. Acest fort a fost construit in subteran si era utilizat pentru depozitarea de napalm. Napalmul este o substanta inventanta in anul 1943 de catre Loius Feiser, un chimist care lucra pentru armata americana. Combinatia de substante din care aceasta "arma nucleara" a fost realizata este: 33% benzina, 21% benzen, 46% polistiren. 

Citeste articol

Construieste cu incredere, timpul e cea mai buna garantie!

Caramida este unul dintre cele mai vechi si familiare materiale de constructii cunoscute de om, iar rezistenta si flexibilitatea sa de utilizare continua sa atraga arhitectii pentru ideile lor de punere in opera. Revista de arhitectura "Architonic" analizeaza cateva proiecte-cheie care demonstreaza beneficiile de a construi cu caramida.

 

 

Citeste articol

Un sat intreg realizat din ceramica!

De-a lungul timpului ceramica a fost materialul care a stat la baza multor opere arhitecturale, cum sunt de exemplu lucrarile marelui arhitect Gaudi. Rezistenta si lucrabilitatea ceramicii  le-a permis arhitectilor sa realizeze lucrari impresionante.

Citeste articol

Magazin Online