Calculator Materiale
Cere oferta
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul Brikston și construiește-ți o rețea de beneficii!

Simulator Klinker

De ce merita sa construiesti cu caramida Brikston?


Constructia unei case este un moment foarte important in viata ta si a familiei tale. Din aceasta cauza alegerea materialelor pentru viitoarea locuinta trebuie sa se realizeze cu foarte multa atentie pentru a va conferi siguranta de care aveti nevoie. Materialele de zidarie prezinta numeroase beneficii care trebuie luate in considerare la utilizare.  In acest articol vom aborda doua dintre acestea: rezistenta la cutremur si izolarea termica.

 

De ce o casa realizata cu caramida Brikston este mai rezistenta la cutremur decat o casa realizata cu alte materiale  de zidarie?

Rezistenta la compresiune ramane una dintre cele mai importante proprietati ale materialelor de zidarie.

 

Brikston BKS 25

 

 In mod normal o constructie se sprijina pe peretii ei, asa cum un om se sprijina pe picioarele sale, astfel greutatea unei constructii este uniform distribuita pe fiecare perete al sau. In caz de cutremur constructia oscileaza si din aceasta cauza greutatea sa nu va mai fi sustinuta de toti peretii ci doar de o parte dintre acestia. Cu cat cutremurul este mai mare cu atat constructia va oscila mai tare si astfel greutatea sa va fi sustinuta de mai putini pereti. Acesta este motivul pentru care avem nevoie de un material de zidarie cu rezistenta mare la compresiune. Cu cat cutremurul este mai mare, cu atat caramida trebuie sa fie mai rezistenta.

Conforma testelor de laborator Brikston depaseste toate standardele cu o rezistenta la compresiune intre 10 N/metru cub  si 30 N/metru cub. Deci, constructia cu caramida Brikston este sigura la cutremur deoarece caramida noastra are o rezistenta foarte mare la compresiune, cu mult peste normele de proiectare seismica din Romania. Un singur bloc ceramic Brikston sustine minim 140 de tone.

Materialele de zidarie mai slabe ca si rezistenta (ex: BCA), sunt in general folosite la constructii in cadre. Constructiile in cadre sunt mai scumpe deoarece cantitatea de beton si de fier utilizata este mai mare. De exemplu grosimea obisnuita a unui stalp este de 40*40cm. Caramida este preponderant utilizata la constructii pe zidarii portante; constructii a caror cost este mai scazut deoarece dimensiunile obisnuite ale stalpilor sunt de 25*25 cm.

 

       

Brikston GV 290x240x188    

 

 

Un alt beneficiu pe care caramida Brikston il ofera este confortul termic in locuinta dumneavoastra.  Astfel Brikston iti face vara mai placuta si iarna mai calduroasa. Peretii au capacitatea sa diminueze pierderile de caldura prin blocarea transferului termic. Zidul acumuleaza o mare cantitate de caldura pe care ulterior o reda in interiorul locuintei.

La ora actuala sunt mai multe sisteme de zidarie prin care se poate asigura confortul termic. Sistemul utilizat cel mai des este zidaria de rezistenta din caramida, “invelita cu o captuseala” dintr-un material termoizolant (polistiren, vata minerala, etc).

O alta modalitate prin care poate fi asigurata izolarea termica necesara este utilizarea blocurilor ceramice Brikston GV 365/188 si BRAC 365/238 pentru realizarea unui zid termoizolant de 37,5 cm grosime.

Un sistem mai putin intalnit in tara noastra dar care vine cu cele mai multe beneficii din punct de vedere a izolarii termice, al izolarii fonice, al eliminarii excesului de umiditate  din casa este realizarea unui perete multistrat din urmatoarele componente:

 
  • Zid interior portant de caramizi Brikston;
  • Strat de termoizolatie;
  • Strat de ventilatie;
  • Zid exterior realizat cu caramizi de fatada Brikston CF.

   

 

Brikston CP Model+CP+CPU

 

Aceasta reprezinta o varianta ce implica costuri mai ridicate de executie. Recuperarea investitiei se realizeaza de-a lungul duratei  de viata a constructiei datorita costurilor foarte mici cu incalzirea pe timp de iarna, climatizarea pe timp de vara, costuri scazute de intretinere a fatadei, etc.

Cand construim o casa trebuie sa plecam de la idea ca in Romania, o constructie se va confrunta cu cel putin un cutremur major de-a lungul vietii sale. Din aceasta cauza trebuie sa alegem pentru constructia casei, materiale care sa reziste in caz de cutremur. In acelasi timp trebuie sa stim ca o casa nu implica doar costuri cu constructia ei ci si costuri cu utilizarea si intretinerea acesteia.  Astfel trebuie sa luam in considerare si aceste costuri si sa avem grija sa fie cat mai mici.

Caramida Brikston va ofera rezistenta termica ridicata precum si rezistenta la compresiune pentru o durata de viata a locuintei dumneavoastra cat mai mare!

 
 
Inapoi la blog

Magazin Online