Calculator Materiale
Cere oferta
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul Brikston și construiește-ți o rețea de beneficii!

Simulator Klinker

Vinul devine mai bun o data cu trecerea timpului doar in anumite conditii


Vinul este o bautura de socializare, perfecta pentru intalnirile cu prietenii sau pentru masa in familie. De aceea multi dintre noi ne construim o crama, in care ne depozitam cele mai alese licori pentru momentele speciale.

Aici, un vin poate sta chiar si zeci de ani, avand in vedere ca aceasta bautura are proprietatea de a deveni mai buna o data cu trecerea timpului. Astfel, chiar si dupa ce a ajuns in sticla, vinul continua sa se transforme si sa se imbunatateasca, modificandu-si caracteristicile. Insa pentru ca acest lucru sa se intample, vinul trebuie depozitat in anumite conditii.

 

 

Principale aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand iti amenajezi o crama  o constituie faptul ca expunerea la caldura, lumina, vibratii, fluctuatii ale umiditatii si temperaturii poate conduce la alterarea gustului si a calitatii vinului.

Din acest motiv, locurile de depozitare trebuie sa fie  intunecoase si racoroase, iar temperatura trebuie sa varieze intre 5°C si 15°C si mentinuta constanta tot timpul anului, intrucat fluctuatiile ar putea conduce la distrugerea vinului.

 

 

De asemenea, si iluminarea pivnitei ar trebui sa se faca rar si sa fie de scurta durata, intrucat expunerea la lumina in mod constant este nociva pentru vin. Nu in ultimul rand,
umiditatea in pivnita trebuie sa aiba un procent mai mare de 50%, iar incaperea trebuie sa fie ventilata constant, pentru a evita formarea mirosurilor neplacute sau aparitia mucegaiului.
O maniera eleganta si trainica de amenajare a pivnitei o constituie utilizarea placajului ceramic Brikston Klinker. Aceasta este un produs de amenajare cu aspect rafinat, cu care poti obtine un efect de spatiu traditional sau vintage, specific cramelor. Iti recomandam sa optezi pentru placaje ceramice klinker in nuante aramii sau ruginii, care pot fi puse in valoare prin obiecte de decor din lemn sau aluminiu.

De asemenea, placajul ceramic klinker este recomandat pentru realizarea cramelor intrucat este un produs durabil, care nu trebuie inlocuit pe o perioada lunga de timp. Mai mult, acesta permite difuzia vaporilor de apa, lasand peretii sa respire.

 

 

Un alt aspect de care trebuie sa tinem cont atunci cand ne dorim ca sticlele de vin sa fie depozitate in conditii optime este constituit de pozitionarea pe raft. Acestea trebuie aranjate in pozitie orizonatala, astfel incat dopul sa fie in contact permanent cu lichidul. Astfel se asigura o buna etansare a sticlelor.

 

 

O solutie eficienta de depozitare a sticlelor de vin o constituie utilizarea rafturilor ceramice de la Brikston. Acestea iti permit depozitarea sticlelor la vedere, pastrand eleganta si aspectul ordonat la pivnitei.

Suportul pentru sticle Brikston permite suprapunerea si imbinarea in moduri inedite, in rafturi extinse sau in bloc. Astfel, poti crea combinatii inedite si pline de creativitate. Iti dorim amenajari inedite si la cat mai multe momente de neuitat cu prietenii!

 

Inapoi la blog

Magazin Online