Calculator Materiale
Cere oferta
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul Brikston și construiește-ți o rețea de beneficii!

Simulator Klinker

Pavajul ceramic Brikston – eleganta care rezista indelungat


Primavara este anotimpul propice pentru amenajarea gradinii, avand in vedere ca vremea se incalzeste si in curand vom putea petrece momente relaxante in curte. Astfel, in timp ce unii prefera sa reconditioneze gradina dupa designul din anul trecut, altii si-au pus in gand sa ofere curtii un aspect cu totul diferit, cu spatii optimizate mai bine sau, pur si simplu, din dorinta de diversitate.

Indiferent de motivul pentru care iti reamenajezi gradina, primul pas consta in planificarea atenta a fiecarui spatiu, in functie de dimensiuni si utilitate.

Terasa, fiind locul de intalnire cu prietenii si in care-ti bei cafeaua in diminetile de vara, ar trebui sa fie suficient de incapatoare, pentru a putea sa-ti amenajezi un foisor sau sa aranjezi masa si scaunele.

 

 

Un alt spatiu de interes il reprezinta aleea, intrucat are un aport important in aspectul pe care il ofera gradinii noastre si, de aceea, ne dorim sa fie in armonie cu designul celorlalte elemente din curte (decoratiuni, spatiul verde, corpuri de iluminat etc.)

Astfel, planificarea amenajarii gradinii aduce in prim plan alegerea pavajului utilizat pentru realizarea aleilor si teraselor. O solutie preferata tot mai frecvent o constituie amenajarea cu pavaj ceramic Brikston klinker.

Unul din motivele pentru care pavajul fabricat din ceramica este in tendinte il constituie aspectul inconfundabil, dat de culorile puternice si rezistente in timp. Spre deosebire de pavajul din beton, care prezinta doar un strat superficial colorat, in partea superioara a produsului, pavajul din ceramica este colorat in toata masa produsului. Acest lucru te asigura de faptul ca, odata cu trecerea timpului, pavajul ceramic isi va pastra intensitatea culorii pe toata suprafata sa.

Mai mult decat atat, intrucat nu este fixat definitiv in sol, poate fi scos de la locul sau, intors sau mutat in alta parte. Si, intrucat este colorat in masa, poate fi utilizat pe toate cele cinci laturi ale sale, daca te hotarasti sa-l refolosesti.

 

 

Intensitatea culorii pavajului klinker este data de modul in care este fabricat produsul - dintr-un amestec de argila si nisip (*fara coloranti artificiali), arse la temperatura de minim 1200˚C, care ii ofera o rezistenta excelenta la factorii externi. Astfel, chiar daca aleea ta va cunoaste multe primaveri, le va intampina cu aceleasi culori proaspete si puternice.

 

 

Pavajul ceramic Brikston klinker este disponibil intr-o diversitate de nuante din care poti alege. Astfel, ai posibilitatea de a selecta cum va arata noua ta alee dintr-o paleta de 9 nuante. Asadar, este usor de asortat cu fatada casei si obiectele de mobilier din gradina.  

Procesul de productie ii confera produsului, pe langa caracteristici estetice aparte, si proprietati fizice distincte. Spre exemplu, acesta nu se decoloreaza sub actiunea agentilor chimici (ploaie acida, detergenti). Un avantaj esential, mai ales pe timpul iernii, cand se formeaza gheata si e nevoie de produse anti-derapante pentru curatare. Astfel, spre deosebire de pavajul fabricat din alte materiale, cel ceramic rezista la actiunea produselor de curatare, in compozitia carora intra sare, nisip sau clorura de calciu. 

De asemenea, pavajul ceramic este foarte usor de curatat. Este destul sa folosesti turbojetul, fara proceduri speciale sau solutii de curatare costisitoare. Si, pentru ca se spala doar cu apa, acesta este curatat de murdarie si praf de fiecare data cand ploua.

 

Totodata, tot prin actiunea naturii ii este asigurata si culoarea, intrucat soarele are efecte benefice asupra sa, uscandu-l si accentuandu-i nuantele intense.

Nu in ultimul rand, pavajul Brikston klinker prezinta proprietati antederapante, fiind recomandat si pentru zona din jurul piscinii.

Prin urmare, atunci cand iti amenajezi gradina, nu scapa din vedere realizarea aleilor si teraselor cu pavajul ceramic Brikston klinker. O alegere inteleapta, care te va scuti de neplaceri si iti va asigura o curte atragatoare pe un timp indelungat.

Inapoi la blog

Magazin Online