Calculator Materiale
Cere oferta
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul Brikston și construiește-ți o rețea de beneficii!

Simulator Klinker

Aplicatii produse

Modalitati inedite de amenajare a bailor de dimensiuni reduse

Amenajarii baii reprezinta deseori o provocare si pentru designeri, intrucat rezultatul trebuia sa surprinda prin creativitate, dar sa isi pastreze, in acelasi timp, toate functionalitatile.

Si, intrucat de cele mai multe ori ne confruntam cu spatii de dimensiuni reduse, mai ales daca discutam despre apartamente, decizia de amenajare este dificila. Nu poti renunta la chiuveta, nici la cabina de dus/cada sau la alte obiecte de mobilier sanitar. Asadar, cum procedam?

Designerii propun cateva trucuri pentru amenajarea baii, astfel incat aceasta sa para spatioasa, confortabila, dar sa aiba si un aspect placut. Primul sfat consta in alegerea unei oglinzi mari, cu scopul de a mari vizual spatiul. Pe langa oglinda clasica, montata deasupra chiuvetei, mai poti pune una in interiorul cabinei de dus sau deasupra cazii.

Daca optezi pentru o baie cu cabina de dus, poti alege sa iti realizezi dusul in stil turcesc, care se evidentiaza prin lipsa cabinei de dus sau a unui perete din sticla,  intrucat lipsa paravanului ofera impresia de spatiu mai mare. Atentie, insa, la alegerea finisajelor pentru pereti, intrucat lipsa cabinei va duce la stropirea acestora. Este de preferat, asadar, sa alegi un material care se curata usor.

Un produs ideal pentru amenajarea peretilor din baie il reprezinta placajul ceramic Brikston klinker in stil modern, intrucat este usor de intretinut, fiind suficient sa-l stergi cu o laveta cu apa si detergent.

Totodata, acest material se pliaza perfect in bai, datorita faptului ca permite difuzia vaporilor de apa. Astfel, peretii respira, nu se formeaza mucegaiul, iar familia ta respira sanatos.

Pentru a induce senzatia de spatiu, poti alege placaj ceramic klinker in culori deschise. Nuantele Natural, Argintiu, Mediterana sunt alegeri perfecte pentru placarea peretilor din baie. Designerii sugereaza montarea placajului cu rosturi fine, in nuante apropiate de cele ale placilor, pentru a nu fragmenta vizual spatiul. In aceeasi ordine de idei, pentru amplificarea spatiului, este indicat sa nu utilizezi foarte multe culori in cadrul baii.

Pentru a castiga spatiu la nivelul pardoselii, poti opta pentru rafturi si etajere montate pe pereti, astfel incat sa iti depozitezi prosoapele si produsele de igiena fara a ,,fura” din spatiul util.

Nu in ultimul rand, baile de dimensiuni reduse au nevoie de o iluminare adecvata. Poti monta clasicul corp de iluminat pe tavan si inca unul deasupra oglinzii.

Acestea sunt cateva sfaturi pe care le recomandam pentru amenajarea bailor de dimensiuni reduse, astfel incat sa realizati un design inventiv, fara a face rabat de la calitate si functionalitati. Voi ce alte trucuri cunoasteti pentru a amenaja o baie mica?

Magazin Online