Calculator Materiale
Cere oferta
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul Brikston și construiește-ți o rețea de beneficii!

Simulator Klinker

Aplicatii produse

3 stiluri de amenajare a dormitorului

Indiferent de stilul preferat pentru amenajarea dormitorului, este important sa tineti cont de cateva reguli. In primul rand, evitati aglomerarea de elemente de decor si mobilier. Dormitorul este spatiul destinat odihnei, iar amenajarea sa are o influenta destul de mare asupra calitatii somnului.

De asemenea, este important sa alegem piesele de mobilier din acelasi registru stilistic, astfel incat sa redea atmosfera dorita, dar si un aspect unitar camerei.

Mai departe va prezentam 3 stiluri de amenajare in tendinte a dormitorului, astfel incat sa reflecte personalitatea dumneavoastra si sa devina un spatiu ideal pentru relaxare si odihna.

 

Stilul clasic

 

Stilul clasic se deosebeste prin eleganta si rafinament. Piesele de mobilier somptuoase, culorile neutre ale peretilor si accesoriile pretioase sunt cateva din elementele care nu lipsesc dintr-un dormitor amenajat in aceasta linie stilistica.

Cel mai adesea se opteaza pentru un mobilier din lemn de visin, mesteacan si nuc sau lemn masiv, un material aflat in trenduri in anul 2017. Pentru realizarea peretilor, sunt preferate culorile calde, cel mai adesea contrastante cu mobilierul.

Nuante de pastel, crem sau bej sunt in topul preferintelor clientilor pentru amenajarea peretilor, atunci cand isi doresc sa realizeze un dormitor in stil clasic. Insa, daca va doriti sa creati accente interesante, puteti opta pentru decorarea unui perete in culori mai puternice, precum argintiul sau auriul.

In privinta materialelor, placajul ceramic si caramida aparenta Brikston klinker reprezinta solutii in tendinte pentru amenajari interioare, prin gama larga de nuante si modele disponibile (modern, clasic sau antichizat), dar si prin faptul ca nu va fi nevoie sa redecorezi anul urmator, intrucat aceste produse prezinta o rezistenta in timp ridicata.

Pentru placarea peretilor din dormitor in stil clasic se recomanda placajul din gamele Rose, Perla sau Solaris, care se remarca prin culori deschise, in nuante pudrate, ce ofera peretilor un aspect monocrom si elegant.

 

Stilul rustic

 

Adeptii stilului rustic prefera materialele naturale, cu predilectie din lemn sau ceramica. Asadar, in dormitoarele rustice, sunt preferate tavanurile cu grinzi din lemn la vedere, decoratiunile din fier forjat si o gama cromatica calda si primitoare, in care nuantele predominante sunt aramiul, portocaliul si maroul.

Pentru amenajarea peretilor, cei mai multi prefera caramida aparenta sau placajul ceramic, intrucat acestea surprind cu precizie aerul proaspat si natural al stilului rustic. Un design atemporal, care aminteste de nostalgia vremurilor demult apuse, dar care isi pastreaza din notele fresh, cotidiene.

Privind alegerea cromaticii, o optiune veritabila o constituie placajul ceramic rustic, modelul antichizat, in nuante pamantii, precum Alabama sau Oud Brabant.

 

Stilul minimalist

 

Silul minimalist se aseamana cu designul modern, prin aceea ca sunt preferate elementele care aduc un plus de functionalitate, renuntandu-se la piesele de mobilier sau decoratiunile incarcate sau inutile. De aici si termenul de ,,less, but better”.

Pentru realizarea unui dormitor in stil minimalist, mergeti pe accesorii simple, culori neutre, in tonuri de bej, alb, gri sau negru si mobilier ergonomic si practic.

Pentru realizarea peretilor din zidarie aparenta sunt recomandate placajul ceramic Brikston din gama moderna, datorita aspectului neted si uniform. Pentru a crea zidaria aparenta din dormitor in culori monocrome, puteti utiliza placajul Brikston klinker modern, in nuante precum Argintiul, Onixul sau Antracitul.

Insa, pentru iubitorii de nonconformism, cum sunt minimalistii, si placajul antichizat reprezinta o solutie interesanta, creandu-se un contrast intre materialele simple sau lucioase din care sunt fabricate piesele de mobilierul si forma nedefinita a materialului ceramic. Puteti opta pentru placarea peretilor in nuante neutre, din gama Solaris (placaj ceramic Santorini sau Crem) sau Perla (in nuantele Argentis, Modena sau Platina), dar si pentru un placaj in nuante inchise, precum cel din exemplul de mai jos, in care s-a utilizat culoarea Livorno.

 

Asadar, oricare ar fi stilul preferat, caramida aparenta si placajul ceramic Brikston klinker sunt usor de utilizat pentru a reda atmosfera pe care ne-o dorim in dormitorul nostru.

Magazin Online