Calculator Materiale
Cere oferta
Newsletter

Abonează-te la newsletter-ul Brikston și construiește-ți o rețea de beneficii!

Simulator Klinker

Aplicatii produse

3 moduri de amenajare a bucatariei cu bun gust

In zilele noastre, bucatariile au functii tot mai complexe, de la pregatirea bucatelor, pana la socializare si, de ce nu, de relaxare la o cafea. Astfel incat amenajarea acestora trebuie sa tina pasul cu utilitatea din ce in ce mai complexa oferita acestui spatiu.

Furnizorii de produse pentru realizarea si amenajarea bucatariilor s-au adaptat, oferind piese de mobilier pentru o compartimentare inteligenta, cu finisaje mate sau lucioase si functii estetice complexe. Si companiile care ofera produse pentru realizarea si amenajarea peretilor interiori au venit cu solutii moderne si diverse pentru a oferi bucatariei un aer distinct, in ton cu gusturile exigente si educate ale clientilor.

 

Bucataria open space

 

Persoanele care apeleaza la amenajarea bucatariilor in stil open space au in vedere reducerea spatiului, dar si comunicarea cu livingul, cel care reprezinta cel mai adesea spatiul de relaxare la un pahar de vorba, asezonat cu bucate alese. Pentru acest stil se urmareste asezarea pieselor de mobilier pe verticala, de jur imprejurul camerei, astfel incat sa se exploateze la maxim fiecare centimetru patrat. In acest mod se obtine suficient spatiu pentru depozitarea electrocasnicelor si a veselei, atat in mobilierul suspendat, cat si in cel de la sol.

Pentru amenajarea peretilor, astfel incat sa sustina stilistic aspectul camerei, o solutie inedita o reprezinta realizarea unei zidarii aparente cu placaj ceramic Brikston klinker. Aceasta are atat functii estetice, prin efectele speciale pe care le ofera peretilor, cat si functionale, fiind un material care rezista timp indelungat si isi pastreaza intensitatea culorilor, fiind totodata usor de curatat cu o laveta de bucatarie, lucru atat de necesar intr-un spatiu in care se lucreaza frecvent. Totdata, placajul ceramic deserveste si la compartimentarea bucatariilor de living, facand trecerea dintre cele doua camere intr-o maniera eleganta.

 

Urban deco

 

Finisajele deschise la culoare, mobilierul in linii simple si obiectele de decor geometrice sunt mixul potrivit pentru a crea o bucatarie cu aer urban, care se remarca prin functionalitate.

Pentru amenajarea peretilor se recomanda utilizarea materialelor in tonuri neutre. Un produs care se integreaza perfect in arhitectura bucatariilor urbane il constituie caramida aparenta din gama Perla. Avand o paleta de nuante calme si delicate, caramzile din aceasta gama sunt perfecte pentru crearea de efecte interesante intre finisaje vaporoase si obiectele de mobilier in tonuri fierbinti sau cu modele grafice indraznete.

Aspectul monocrom al caramizii Brikston klinker este cel mai bine pus in valoare prin suprapuneri de texturi contrastante sau prin accente elegante, de bronz, argintiu sau auriu. In exemplul alaturat s-a folosit caramida aparenta antichizata in nuanta Santorini, care contrasteaza cu finisajele cu aspect patinat ale pieselor de mobilier, caracteristice stilului urban.

 

Clasic – o forma atemporala de rafinament

 

Prea cunoscuta zicala ,,Clasic never gets out of fashion” se aplica si in cazul bucatariilor, pentru pasionatii de bun gust in design. Bucataria clasica nu iese din tipare in materie de amenajari neconformiste, insa se reliefiaza prin alegerea de piese cu finisaje naturale si o compartimentare intr-un stil curat si simplu, care ii ofera eleganta incaperii.

In privinta culorilor, se pastreaza aceeasi linie simpla, deseori optandu-se pentru piese de mobilier intr-o singura culoare si design elegant. Pentru a oferi o nota de rafinament camerei, se poate utiliza placajul sau caramida aparenta Brikston klinker pentru realizarea zidariei aparente  a unuia din peretii bucatariei. Cel mai adesea se prefera placarea zonei pentru gatit, intrucat protejeaza peretii de pete, fiind usor de curatat si intretinut.

Un alt avantaj important al produselor ceramice Brikston il reprezinta faptul ca asigura difuzia vaporilor de apa. Astfel, peretii respira si nu mai apre mucegaiul la interior, protejand sanatatea familiei.

In exemplele de mai sus am observat cum putem amenaja o bucatarie, astfel incat sa raspunda nevoilor functionale, dar si estetice, folosind produse care nu se demodeaza si rezista timp indelungat. Astfel, folosind placajul ceramic si caramida aparenta pentru realizarea zidariei aparente din bucatarie veti economisi timp si bani destinati reamenajarii, iar bucataria va surprinde prin eleganta si rafinament. 

Magazin Online